22. marts 2016

Billedoptimering

Et billede siger mere end tusind ord...

...men billeder kan sløve dit website når de ikke er optimeret til web. Optimerer du ikke dine billeder, risikerer du lange loadtider på dit website, hvilket søgemaskinerne ikke er glade for. Så hvad kan du gøre? Og hvordan sikrer du dig gode SEO-scores?

Hvis du påtænker at undlade billeder på dit website, så vil jeg foreslå dig at overvejer det igen. Styrkerne ved et velvalgt billede kan være mange. Et godt billede appellerer til brugerne, underbygger budskabet og sidens historie. Optimerer man derudover sit billede med "titel" og "alt tags", kan man sikre sig bedre SEO-scores. 

Her er fire tommelfingerregler:

 • Vælg et relevant motiv
  Det lyder banalt, men det er vigtigt både for brugerne og for SEO’en. Der skabes synergi når der er overensstemmelse mellem billedets motiv og sidens indhold.
   
 • Navngiv billedet korrekt
  Ved at give dit billede en titel, der stemmer overens med motivet på billedet, kan du fortælle Google, hvad der er på billedet, uden at Google behøver at ”se” billedet.
   
 • Reducér billedets størrelse
  Både for brugernes og for SEO’ens skyld er det essentielt at reducere billedernes filstørrelse - jo mindre desto bedre. Det er en balancegang at opnå en lille filstørrelse og en tilpas høj kvalitet på samme tid. Du må selv beslutte dig for, hvordan det trade-off skal være. Heldigvis er der en række værktøjer, der kan være til stor hjælp, hvis man ikke er en "haj" til Photoshop. Prøv at tage et kig på kraken.io og tinyPNG.
   
 • Optimér "alt tags" og "title tags"
  ”Alt tags” er en tekst der vises, hvis websiden af en eller anden grund ikke kan vise billedet. Derfor skal billedets "alt tag" stemme overens med billedets motiv. Du kan med fordel genbruge et eller flere ord fra billedets titel. "Title tags" bliver vist som et ”tooltip”, når man holder musen over et billede, og skal ligeledes have en tekst, der er i overensstemmelse med indholdet på billedet.


​Billedoptimering er essentielt for ethvert website. Følger du vores fire tommelfingerregler, er du godt på klædt på til at optimere dit websites performance. God arbejdslyst!

Kilder:
https://www.shopify.com/blog/7412852-10-must-know-image-optimization-tips
http://madefreshly.com/blog/howto/how-to-properly-optimize-images-for-web-in-photoshop/
https://yoast.com/image-seo/

[unex_ce_button id="content_44lmo59ym" button_text_color="#ed5641" button_font="regular" button_font_size="18px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="0 px" button_bg_color="" button_padding="10px 45px 10px 45px" button_border_width="2px" button_border_color="#ed5641" button_border_radius="100px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="1px" button_bg_hover_color="#ed5641" button_border_hover_color="" button_link="/blog/" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="1" in_column=""]Tilbage til blogoversigten[/ce_button]